fredag 19. august 2011

Bytur, hester og mye annet

Mamma tok meg med på biltur i går og kjørte inn i et fjell. Ja, ikke sånn at det sa pang liksom – men inn i et hull i et fjell ! Og inni fjellet var det mange biler parkert. Tenk sååå mange biler å legge seg under for å sove !! Men så kom det også noen kjørende, og da måtte jeg stoppe opp og tenke litt. Dette var nok ikke noen sovesal likevel…. (mamma sa det var et parkeringshus).
Jeg tok heis for første gang, og det var helt allright. Vel ute av fjellet fikk jeg øye på et menneske. Da ble jeg ivrig da, for jeg hadde selvfølgelig lyst til å hilse – det er jo vanlig høflighet ! Og så dukket enda et menneske opp, og ett til, og enda ett – det ville ingen ende ta. Jeg befant meg plutselig midt inni byen, og her var det jammen meg mye å forholde seg til. Mange biler og mennesker, duer, fontener, hunder og mange spennende lukter. Det var mange som stoppet for å prate og kose med meg, mens andre bare føyk forbi. Det var ikke så lange runda jeg orket – ble så fryktelig sliten at mamma nesten måtte bære meg tilbake i bilen.
Etter det sov jeg kjempelenge…..

Mamma har skaffet meg hest nå. Skal jeg begynne å ta ridetimer tro ?
For å ønske hesten velkommen bydde jeg på en liten dragkamp. Hesten ble kjapt med på leiken. Vi hoppet og spratt og hesten tok mange flyturer i lufta. Lurer på om det var en utenlandsk hest jeg, for den ga fra seg en pipelyd (!) under leiken ??? Kanskje ikke den likte å fly og ta salto ? Eller kanskje ikke den likte å bli bitt ? Egentlig holdt jeg på å bli overmannet da den pep – er jo ikke vant med at hester gir fra seg slike lyder ? Og så forvekslet jeg lyden med klikkelyden og trodde derfor at det snart kom en godbit dalende… Så jeg kikket meg forvirret rundt…
Men, det måtte gå som det måtte gå tilslutt. Selvfølgelig vant jeg :D Nytter ikke bruke dirty triks på meg, nei ! Heldigvis er vi fortsatt venner – for som du ser så smiler hesten ennå :D

Mamma har startet på kurs nå. Tenk det – første gang fikk jeg ikke lov til å være med en gang. Men bare vent til NESTE gang ! DA skal jeg imponere alle sammen sånn at de ikke kan tenke seg å fortsette uten meg J Jeg er forresten den minste valpen på kurset – men jeg er sikkert den som kan mest likevel. Jeg kan jo innkalling, sitt, dekk, vent, kontakt, slipp, gi labb, på plass og nesten fvf allerede. Dessuten fant mamma på at vi skulle ha det litt ekstra gøy her forleden. Hun ville lære meg “rull rundt”. Glup som det var så tok det ikke mange klikkingene før jeg forstod hva hun ville. Og da tilbød jeg “rull rundt” hele tida. De var såååå gøy, altså !!! Ble så ivrig at jeg til og med begynte rullinga fra stående stilling – He he J

Ellers elsker jeg å ligge på fanget og kooooose. Spesielt nå jeg er litt trøtt. Ja, ikke overtrøtt altså, for da er jeg både høyt og lavt samtidig (til eiernes store fortvilelse J ). Når jeg er kose-trøtt, hopper jeg opp med forlabbene på fanget for å vise hva jeg vil. Så løfter de meg kjærlig opp og legger meg på fanget. Får lov til å sutte (les småbite) på fingrene samtidig som jeg ligger på ryggen og blir kost på magen. Da sovner jeg nesten alltid. Går det an å ha det bedre ??
Fant forresten noe interessant en dag jeg blogget og surfet på internett. Det var et Border Collie lovverk, og lydig som jeg er, så er det en selvfølge at jeg (og alle rundt meg) må følge dette !
Stjeler derfor disse sannhetsord for å spre dette ekstremt viktige budskapet:

6 kommentarer:

 1. Veldig bra. Eiendomsretten også, så den knabber jeg

  SvarSlett
 2. Er ikke bare, bare med byturer nei! Det er sååå mye å se på i denne verden.

  Lykke til på kurset. Det er klart du er den beste valpen ^^

  SvarSlett
 3. Jeg ler så jeg griner...ukas høydepunkt å komme inn her ;) Masse lykke til på kurs,du har jo blitt super flink allerede!!

  SvarSlett
 4. Jeg er også den flinkeste og smarteste på alle kursene vi har vært på, det sier i hvert fall mamma - og kurslederen også- men ikke så høyt slik at de andre hundene hører det. Hihi. Hilsen Frøya.

  Jeg lo meg forresten skakk av rulle rundt fra stå ;) - Linda

  SvarSlett
 5. Det med å være flinkest og smartest tror jeg må ligge til familien :D
  Kjærlig hilsen fra din beskjedne søster Citrix....

  SvarSlett
 6. Utrolig herlig blogg! Masse lykke til med herlig BC-valp!

  SvarSlett