onsdag 18. januar 2012

Yeaaahhhh ! Det er GØY med kurs !!

Endelig har jeg gjennomført en kurskveld igjen så nå kan jeg puste lettet ut ! Var litt spent på om jeg kom til å "miste hodet" når det var så mye som skjedde rundt meg. Er jo ikke vant med å trene sammen med andre.

Som vanlig gikk jeg høyt ut - spenninga var til å ta og føle på til og med FØR jeg fikk lov til å hoppe ut av bilen. Det gikk valpekurs før oss, og der var det mange små lekkerbisker kan du tro. Jeg var overivrig - noe mamma forsåvidt hadde regnet med. Derfor troppet vi opp i god tid, og nærmet oss sakte men sikkert samtidig som vi jobbet med å beholde kontrollen. Var kjempeivrig og ville så gjerne bort til de andre, men så fulgte jeg mamma likevel. Hun hadde jo tross alt KYLLINGBOLLER..... J
Klarte etterhvert å få iveren sånn nogenlunde under kontroll før kursstart. Og heldigvis - første øvelse var leiking !! Min yndlingsøvelse over alt på jord J Det jeg trente på før jeg var 3 måneder fikk jeg bruk for nå; Dvs at jeg måtte sitte før jeg fikk leike. DETTE kunne jeg ! ...og mere til ! Jeg tilbød både det ene og det andre, men fant fort ut at "sitt" var det som var hott idag J Fikk stor tro på jeg skulle klare meg gjennom kvelden nå. Godfølelsen var på plass. Og vet du hva ? Jeg klarte det så godt at jeg var førstemann som ble spurt om å vise de andre.....J Ergo gjennomførte jeg min første "oppvisning".
I min iver satte jeg meg liksågodt på plass også - noe som treneren sa bare var en bonus J
Etterhvert øvde vi på å dra "sitt'en" ut i tid før leiking samt at vi også lekte nærme av en annen hund for å legge inn forstyrrelser. Gikk kjempegreit ! Ååå - så stolt jeg er av meg selv !
Var greit å få leik litt, sånn at jeg fikk ristet av meg all nervøsiteten og noe av iveren.

Etterpå fikk jeg lov til å slappe av i bilen mens de voksne pratet. For PRATING gidder jeg ikke involveremeg i altså... Noe så kjedelig.... Jeg vil ha ACTION, ACTION, ACTION !!!

Deretter sto innkalling en og en for tur. De de andre hundene gikk nærmere for hvert forsøk. Første hund ut gikk greit - full fokus på mamma J Andre hund ut var meg - og jeg klarte innkallinga med glans uansett hvor nærme de andre var J Men etterpå gikk det dårligere. Når tredje hund skulle i aksjon var jeg altfor giret. Jeg klarte ikke holde kjeft, og ble sendt i "skammekroken" L Noe så flaut - At jeg aldri lærer !!! Måtte ut av "bingen" og lufte reka. Tror det hadde vært andre hunder som var sendt "på gangen" før, for det var hvertfall mange interessante lukter å finne ut av der.
For å roe ned, ruslet vi litt rundt før vi stoppet og trente omvendt lokking med godbit. Dvs jeg fikk ikke den hersens kyllingbollen når jeg prøvde å ta den L Fikk den først når jeg ventet pent.... Det gjorde sitt til at jeg gjenvant kontrollen J Jeg kan da ikke noe for at alt er så hersens interresant ????

Kom meg tilbake til de andre etter en stund. Da trente vi på å følge etter eieren og gå pent. Mamma jobber mye med dette og hun vil så gjerne at jeg går "litt" lengre bak. Fikk noen råd og tips som vi skal jobbe videre med. Å godt er det.

Summa summarum synes jeg at jeg klarte meg fint ikveld J Når jeg har andre som trener samtidig så er det akkurat som om jeg blir EKSTRA ivrig - må jo passe på at alt det gøye skjer RUNDT MEG og ikke bare for de andre.... Jeg er jo en enkel sjel og vil selvfølgelig være verdens midtpunkt.... Og gøyest av alt - jeg ble tipset om og anbefalt videre konkurransekurs.... Tør jeg det, mon tro ?

Nå er jeg sliten. Fortjener en liten skjønnhetssøvn nå (selv om jeg ikke kan bli nydeligere...). Natta og sov godt !

2 kommentarer:

 1. Hahahahaaha, awwh KYLLINGBOLLER! Dette høres AKKURAT ut som Frøya! CAPS LOCK og store bokstaver, det er hundene våre, det :) VI trente akkurat nesetarget på en tepose i hånden, og Frøya hentet springfart for å dytte. LOL :D

  Det med omvendtlokking var lurt for å få tilbake kontrollen. Det burde vi tenke på når ting blir litt surrete her også.

  Den bråkingen når hun måtte i skammekroken, er det piping? For Frøya bjeffer bare når hun sover, hun. Aldri ellers :p

  SvarSlett
 2. Ja, hadde det bare vært piping du... Neida - her var det høylydt bjeffing !!!! Tenk at de løp og leikte UTEN at verdens midtpunkt fikk bli med ? Makan !

  Prøvde først å jobbe med henne på sidelinja mens de andre kjørte innkalling, men det var nok litt i overkant gøy det andre som skjedde. Ergo fikk vi oss en timeout utenfor ballbingen. Hadde nok godt av å roe seg og skjønne at slik oppførsel vil vi ikke ha....

  Men, hun tok seg inn igjen, og det var gøy på kurs både for hund og eier. Og så syntes jeg vi klarte oss greit totalt sett. Synes Citrix er flink jeg ! Men jeg ser at Citrix har godt av å trene der andre hunder er. Så vi får nyyyyyte kurset :-)

  SvarSlett